No ser eg atter slike fjols og dårer

Nordmenn verdensmestre i å ses trene

I OECDs nyeste undersøkelse av tilsynelatende levekår havner nordmenn på den tilsynelatende treningstoppen.

Rapporten, som tar for seg foregitte forhold i de ulike landene, plasserer nordmenn på toppen. med totalt 39,7 timer treningsaktig aktivitet hver uke.

Denne aktiviteten innbefatter loffing med spandex og vannflaske, bæring av treningsbag, henging i lobbyene på treningssenter og timer tilbrakt i offentligheten med neonfargede designertights.

Professor i øyensynlig folkehelse Ørnulf Mangen ved Folkehelseinstituttet forteller at denne aktiviteten er viktig for å late som man forebygger aldersrelaterte lidelser, i tillegg til å øke livstidsinntekten for fallerte idrettsstjerner med navnene sine på skrikende plagg. – Vi vet at hver time man tilbringer med å lene seg til trappemaskinen, legger mer enn én time til ens forventninger om levealder.

Slik aktivitet støtter dessuten opp om treningssentrene, som er en stadig voksende del av den norske økonomien. I følge professor Hans Hancke-Kjele ved Norsk Handelshøyskole, forventes det at hvert gatehjørne innen 2020 vil ha et treningssenter. – Kundegruppen som innbefatter de synlige trenerne er svært viktig for disse sentrene, ettersom de har høy synlighet og, etter at man har trukket fra slitasje på teppene, lav direktekostnad.

Undersøkelsen kommer hakk i hæl på OECDs undersøkelse om forventet antatt levealder, der nordmenn kom på topp med 133,4 år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *