Framdrift

Renovering av bussene gir trafikk-kaos:

NSB innfører haik for buss

Nødvendig vedlikehold på 33 av NSBs busser gjør at normal trafikk innstilles på flere ruter mellom juni og august. På disse rutene tilbys i stedet haik for buss.

– NSB går nye veier for å gjøre sommertrafikken smidigere, sier kommunikasjonssjef for NSB Persontog Åge-Christoffer Lundeby. – Med vårt nye tilbud haik for buss kan man, mot å fremvise tommelen og en gyldig billett, reise både miljøvennlig og spennende. – Hvis noen stopper, legger han til.

Passasjerene er mindre entusiastiske. Dagpendler Lotte-Marie Lurven forteller at hun fikk vann i kneet og frastjålet håndveske på sin tur med Haik for buss. — Sjåføren virket dårlig informert om programmet, og snakket dårlig engelsk. Jeg måtte hoppe ut i fart og rulle når vi passerte stasjonen.

Lundeby forstår kritikken, men mener at innkjøringsvansker er normale. – Vi tror kundene kommer til å savne det eksotiske og uforutsigbare i tilbudet når de er tilbake på buss for tog. Og de pårørende er garantert 40% av billettprisen til dekning av utgifter for de passasjerene som dukker opp parterte i en granklynge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *