Midler og veier

Norskutviklet milliard-app:

Dating-app med napp-garanti

Den norskutviklede dating-appen SureThing verdsettes av ledende utenlandske investorer til over en milliard kroner. – Hemmeligheten er spesialisering. Her hos SureThing kobler vi dem som rett og slett ikke har noen kjangs med dem som bare ikke kan si nei.

Det var ikke i Silicon Valley, men på Lørenskog at appen ble unnfanget. – Kort fortalt lurte vi på hvorfor ingen henvendte seg til den aller vanligste typen nordmann. Her på Esso-tunet ser vi hver dag hundrevis av grillpølsespisende, joggebuksekledde dasser som åpenbart ikke har en ukresen bedre halvdel å dra hjem til, forteller stifter og daglig leder Ove Trangvik. – Vi bestemte oss for å prøve å treffe dette segmentet direkte.

– Knepet var Big Data, fortsetter medstifter og teknologidirektør Iver Rovland. – Ved å krysse medlemslistene til Norsk forbund for svaksynte med SSBs statistikker for utdannelsesnivå og antall tenåringsgraviditeter, kunne vi raskt sette sammen en database av folk som rett og slett ikke vet bedre enn å date en av kundene våre.

Men det handler ikke bare om databaser. – Mye av jobben vår er selvfølgelig å utdanne kundene våre. Noen av dem er rett og slett for korka til å holde fred om rullebladet sitt eller at de lever på lommepenger fra morens minstepensjon, og en strategisk løgn eller to kan tidoble markedsverdien deres, illustrerer Trangvik.

I følge Rovland har flere tusen par allerede funnet sammen ved hjelp av SureThing, og det er ingenting å utsette på stabiliteten til forholdene. – Den ene halvparten av forholdet vet allerede at han eller hun ikke finner noe bedre, sier han med et lurt smil, – og det virker som en oppskrift på suksess.

Hva bringer så fremtiden for suksessbedriften fra Lørenskog? – Vi har allerede vidløftige idéer om hva vi kunne gjort med medlemsregisteret til FrP, sier Rovland. Trangvik er derimot noe mere nøktern: – Ja, jeg frykter fremtiden. Om noen år kommer tross alt disse menneskene til å ha unnfanget en hel ny generasjon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.